SSL چیست. گواهی SSL یک گواهی دیجیتال است که هویت یک وب سایت را تأیید میکند و یک اتصال رمزگذاری شده را فعال میکند. SSL مخفف Secure Sockets Layer، یک پروتکل امنیتی است که یک پیوند رمزگذاری شده بین یک وب سرور و یک مرورگر وب ایجاد میکند. در این مقاله به شما خواهیم گفت SSL چیست و در ادامه با ۴ دلیل استفاده از آن آشنا خواهیم شد.
اس اس ال (SSL) چیست؟
.jpg)
SSL مخفف Secure Sockets Layer است و به طور خلاصه، این فناوری استاندارد برای ایمن نگه داشتن اتصال اینترنتی و محافظت از هرگونه داده حساسی است که بین دو سیستم ارسال میشود و از خواندن و تغییر هرگونه اطلاعات منتقل شده از جمله اطلاعات شخصی احتمالی توسط مجرمان جلوگیری میکند. این دو سیستم میتوانند سرور و کلاینت (مثلاً وبسایت خرید و مرورگر) یا سرور به سرور (مثلاً برنامهای با اطلاعات شناسایی شخصی یا با اطلاعات حقوق و دستمزد) باشند. پس از ثبت دامنه ir نیز امکان تهیه گواهی ssl میباشد.
این کار با اطمینان از این که هر داده ای که بین کاربران و سایتها یا بین دو سیستم منتقل میشود، خواندن آن غیرممکن باشد، انجام میدهد. از الگوریتمهای رمزگذاری برای به هم زدن دادهها در حین انتقال استفاده میکند و از خواندن آنها هنگام ارسال از طریق اتصال توسط هکرها جلوگیری میکند. این اطلاعات میتواند هر چیزی حساس یا شخصی باشد که میتواند شامل شماره کارت اعتباری و سایر اطلاعات مالی، نامها و آدرسها باشد.
زمانی HTTPS (پروتکل انتقال ابر متن امن) در URL ظاهر میشود که با خرید ssl یک وب سایت توسط گواهی SSL ایمن شود. با کلیک بر روی نماد قفل در نوار مرورگر میتوانید جزئیات گواهی شامل مرجع صادرکننده و نام شرکت صاحب وبسایت را مشاهده کنید. برای مثال این سایت از گواهینامه SSL استفاده می کند: https://moz.com
چرا باید از SSL استفاده کنیم؟
.jpg)
وب سایتها برای ایمن نگه داشتن اطلاعات کاربر، تأیید مالکیت وب سایت، جلوگیری از ایجاد نسخه جعلی سایت توسط مهاجمان و انتقال اعتماد به کاربران، به گواهینامه های SSL نیاز دارند.
اگر وبسایتی از کاربران میخواهد وارد سیستم شوند، اطلاعات شخصی مانند شماره کارت اعتباری خود را وارد کنند یا اطلاعات محرمانه مانند مزایای سلامتی یا اطلاعات مالی را مشاهده کنند، محرمانه نگه داشتن دادهها ضروری است. گواهینامههای SSL به خصوصی نگه داشتن تعاملات آنلاین کمک میکنند و به کاربران اطمینان میدهند که وبسایت معتبر و امن است تا اطلاعات خصوصی با آن به اشتراک گذاشته شود.
بیشتر مربوط به مشاغل این واقعیت است که یک گواهی SSL برای یک آدرس وب HTTPS مورد نیاز است. HTTPS شکل امن HTTP است، به این معنی که وب سایت های HTTPS ترافیک خود را با SSL رمزگذاری میکنند. اکثر مرورگرها سایت های HTTP ( آنهایی که گواهینامه SSL ندارند ) را به عنوان «ناامن» برچسب گذاری میکنند. این یک سیگنال واضح به کاربران ارسال میکند که سایت ممکن است قابل اعتماد نباشد و کسب و کارهایی را که این کار را انجام نداده اند تشویق میکند تا به HTTPS مهاجرت کنند.
1- رمزگذاری داده انجام میدهد
دادهها بر اساس یک الگوریتم رمزگذاری خاص رمزگذاری میشوند. الگوریتم دادهها را به یک متن رمزی ناخوانا تبدیل میکند. با گواهینامه های SSL از رمزگذاری نامتقارن استفاده میکنیم. رمزنگاری نامتقارن از دو کلید مجزا استفاده میکند: یک کلید برای رمزگذاری یا امضای اطلاعات استفاده میشود، این "کلید عمومی" است. کلید دوم برای رمزگشایی مجدد اطلاعات استفاده میشود، این "کلید خصوصی" است.
کلید خصوصی روی سرور شما است و همیشه تحت کنترل شما باقی میماند. کلید عمومیرا در اختیار شما قرار میدهیم که با آن دیگران میتوانند پیام های خود را رمزگذاری کنند. پس از نصب گواهی SSL بر روی وب سرور شما، رمزگذاری و رمزگشایی به طور کامل به صورت خودکار توسط وب سرور شما و سرویس گیرنده وب بازدید کننده شما انجام میشود.
2- شناسایی و اعتماد را افزایش میدهد
عملکرد اصلی یک گواهی SSL رمزگذاری است. همچنین میتواند عملکرد دیگری به نام شناسایی داشته باشد. چگونه متوجه میشوید که گواهی SSL برای شخص مناسبی صادر شده است؟ یک وب سایت جعلی را تصور کنید که از نظر نام دامنه شباهت زیادی به وب سایت شما دارد. گاهی اوقات فقط یک کاراکتر با کاراکتر اصلی متفاوت است. با افزودن جزئیات شرکت خود در گواهی SSL، همه میتوانند متوجه شوند که گواهینامه SSL برای شرکت و نام دامنه شما معتبر است و مطمئن شوید که دادهها در جای مناسب قرار میگیرند.
3- امنیت را افزایش میدهد
.jpg)
بدون SSL، اگر اطلاعات محرمانه ای مانند شماره کد ملی خود را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید، این اطلاعات با استفاده از متن ساده مبادله میشود. از آنجایی که متن ساده امن نیست، اطلاعات شما در برابر هکرها و مجرمان سایبری که ممکن است سعی در رهگیری و استفاده از داده های شما داشته باشند آسیب پذیر است.
همچنین هر زمان که پرداختی را به صورت آنلاین انجام میدهید یا اطلاعات شخصی مانند شماره کارت اعتباری خود را به اشتراک میگذارید، SSL تضمین میکند که داده های شما خصوصی نگه داشته میشوند. به این ترتیب، بخش مهمیاز ایجاد اعتماد بین یک وب سایت و بازدیدکنندگان آن است.
4- رتبه موتورهای جستجو را افزایش میدهد
بسیاری از مرورگرها وب سایت های دارای SSL را تبلیغ میکنند تا کاربران بتوانند از وب سایت هایی بازدید کنند که اقدامات محافظتی عالی دارند. اگر به دنبال محبوبیت برای وب سایت خود هستید، نصب گواهینامه های SSL ممکن است برای بهینه سازی موتور جستجوی وب سایت شما (SEO) بهتر باشد، که میتواند میزان ترافیک وب سایت شما را افزایش دهد. برخی از مرورگرها، وبسایتهایی را که گواهی SSL ندارند بهعنوان «ناامن» برچسبگذاری میکنند که ممکن است باعث شود کاربران کمتر از وبسایت شما بازدید کنند.
همچنین شرکتها و کسبوکارها باید گواهیهای SSL را به سایتهای خود اضافه کنند تا تراکنشهای آنلاین را ایمن کنند و PII (اطلاعات شناسایی شخصی) مشتریان را ایمن کنند. این پروتکل از مجرمان از تغییر یا خواندن اطلاعات خصوصی در حین انتقال بین سیستمها جلوگیری میکند.
پروتکل گواهینامه SSL حدود 25 سال پیش ایجاد شد. چندین نسخه SSL وجود داشته است که آخرین آنها TLS (امنیت لایه حمل و نقل) است. با این حال، هنوز SSL نامیده میشود.
نتیجه گیری
فرآیند SSL که «SSL handshake» نیز نامیده میشود، تضمین میکند که خواندن دادههای در حال انتقال بین کاربران و سایتها یا دو سیستم غیرممکن است. دادهها اغلب شامل اطلاعات شخصی مانند نام، شماره کارت اعتباری و آدرس میباشند.
بنابراین، استفاده از الگوریتمهای رمزگذاری برای درهمکوبی دادهها، از بررسی هکرها در هنگام عبور از اتصال جلوگیری میکند. ممکن است مانند یک فرآیند طولانی به نظر برسد. با این حال، SSL کمتر از کسری ثانیه طول میکشد. جهت دریافت راهنمایی و اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان وب رمز تماس حاصل نمایید.