نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری یکی از پرسرعت ترین و با کیفیت ترین روش های انتقال تصویر است در این مقاله قصد داریم مزایا معایب و هزینه این روش را بررسی نماییم.
- تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۰۱/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
- تعداد بازدید:
۲۴۹۴
- گروه:
دوربین مداربسته
نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری یکی از راههای انتقال تصویر محسوب میشود. این روش یکی از پرسرعتترین راههای انتقال تصاویر است.
در فیبر نوری تعدادی دسته در کنار هم و بهمنظور تبادل دیتا توسط سیگنالهای نوری در مسافتهای بالا مورداستفاده قرار میگیرند.
فیبر نوری چیست؟
فیبر نوری تنها بهمنظور انتقال تصاویر دوربین مداربسته مورداستفاده قرار نمیگیرد بلکه اساساً جهت شبکههای کامپیوتری، اینترنتی و سیستمهای مخابراتی (تلفن) و... مورداستفاده قرار میگیرد. میزان توان فیبر نوری انتقال 15 تصویر همزمان، همراه با دیتا (فرمانهای کنترلی) و بهترین کیفیت صوت است. لازم به ذکر است این بستر جدیدترین و توانمندترین بستر انتقال دنیا در حال حاضر است.
بخشهای تشکیل دهنده فیبر نوری
هسته (CORE): بهمنظور عبور سیگنالها
روکش (CLADDING): اطراف هسته را پوشانده و منجر به برگشت نور منعکس شده به هسته می¬شود.
بافر رویه (BUFFER COATING): این قطعه وظیفه محافظت از فیبر در مقابل آسیبهای احتمالی و رطوبت را به عهده دارد.
فیبر نوری دارای دو نوع تک حالته و چند حالته میباشد.
روش کار نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری
در حالت طبیعی نور بهصورت خط مستقیم منتشر میشود لذا بهمنظور تعویض جهت باید از یک جسم با قابلیت انعکاس مطلوب بهطور مثال آینه در مسیر و محل تغییر جهت استفاده نمود. ازآنجاییکه نور درون یک کابل نوری و از میان مغزی آن عبور میکند، در این مسیر پوشش انعکاسی که سراسر طول فیبر و دورتادور آن را دربر خواهد گرفت، ازاینرو مانند یک آینه عمل نموده و باعث پیدایش انعکاس نور در سراسر مسیر فیبر خواهد شد، درنتیجه این نور از مسیر اصلی خود منحرف نخواهد شد و تا انتهای طول کابل به راه خود ادامه خواهد داد. در بین مسیر تقویتکنندههایی وجود خواهد داشت که یک فرستنده دادهها را تبدیل به کد میکند و یک گیرنده کدها را رمزگشایی میکند و تبدیل به دیتا خواهد کرد.
مزایای نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری در برابر کابلهای مسی
در مسافتهای زیاد کابل نوری نسبت به سیمهای مسی ارزانتر است.
قطر فیبر نوری نسبت به سیم مسی باریکتر است.
انتقال در ظرفیت بالاتر توسط فیبر نوری انجام خواهد شد. دلیل این امر بالا بودن ظرفیت انتقال دیتا از طریق فیبر نوری نسبت به سیم مسی است که درنتیجه میتوان حجم بیشتری از اطلاعات را بهصورت همزمان از طریق آن مبادله نمود.
یکی دیگر از مزایای نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری این است که میزان افت سیگنال در این سیستم کم¬تر از سیم¬های مسی است. برعکس کابلهای مسی در سیستم فیبر نوری تداخلی در سیگنالهایی که کنار هم قرار می¬گیرند رخ نخواهد داد. نتیجه این مزیت عدم نویز در دوربین مداربسته و مشاهده تصاویر با وضوح بیشتر است.
در این نوع کابل کشی خطر اشتعال وجود ندارد زیرا هیچ نوع جریان الکتریسیته از درون آنها عبور نخواهد کرد.
وزن فیبر نوری در مقایسه با سیم مسی بسیار کم تر است.
معایب نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری
برای شبکه های معمولی و کوچک هزینه بالایی دارد.
جهت نصب فیبر نوری و تجهیزات آن به فرد متخصص نیاز داریم؛ اما برای سیمهای مسی تقریباً بیشتر افراد با آشنایی کمی هم که در این زمینه دارند قادر به نصب آن هستند.
از مهمترین اشکالات نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری شکننده بودن فیبر داخل کابل است؛ زیرا در صورت خم شدن بیشازاندازه سیم، فیبر شکسته و کابل کارایی خود را از دست میدهد درصورتیکه سیمهای مسی مقاومت بالاتری دارند.
برای نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری دقت زیادی لازم است. حتی برای قطع کردن دوربین مداربسته این دقت لازم است. در این صورت زاویه شکست نور تغییر خواهد کرد و روند انتقال دادهها دچار اختلال خواهد شد.
در کل میتوان نتیجه گرفت پس از بررسی هر پروژه با توجه به فاصله دوربین های مداربسته تا DVR ها، مانیتورها و همچنین تعداد دوربین¬ها، استفاده از فیبر نوری منطقیتر از کابل کواکسیال یا کابلهای شبکهای میباشد.
کابلهای فیبر نوری برای دوربین مداربسته دارای برخی محدودیتهای هستند که عبارتاند از:
• عمدتاً فاصله های ارتباطی به چند صد متر محدود میشوند مگر اینکه از تقویتکنندههای تحت کنترل استفاده شود.
• امکان آسیبپذیر بودن در برابر تداخل ناشی از دستگاههای الکتریکی، رعدوبرق و سایر تجهیزات الکترونیکی وجود دارد.
• حلقههای زمین (برق) موجب مشکلاتی خواهند شد.
• برخی روشها جهت برطرف کردن مشکلات وجود دارد اما باز هم نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری مناسبتر است و این روش بهعنوان بهترین روش در راستای استفاده مؤثر از فناوریهای امروزی محسوب میشود لذا برای دوربین مداربسته استفاده از کابل کواکسیال توصیه نمیشود.
هزینه نصب دوربین مداربسته بر بستر فیبر نوری
با وجود تعدد در دوربین های مداربسته، هزینه فیبر نوری تا حدودی زیاد است. این افزایش هزینه ناشی از استفاده از مبدل¬های تصویری مختلف و.. است. همچنین با افزایش تعداد دوربینها هزینه کابلکشی مسی هم افزایش مییابد و درنتیجه این کار مستلزم پرداخت بالاتر قیمت نصب دوربین مداربسته میباشد؛ اما فیبر نوری به دلیل وزن و حجم کم نصب آسانی دارد هزینه نصب بهشدت کاهش می یابد.
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است!