نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی جزء کاربردی ترین روش های حفاظت از امنیت فردی یا اجتماعی است. بنابراین رایابان قصد دارد در این مقاله به بررسی اجمالی در رابطه با این موضوع بپردازد.
- تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۰۲/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
- تعداد بازدید:
۲۳۳۹
- گروه:
دوربین مداربسته
امنیت بیقیدوشرط یکی از لزومات هر فرد یا جامعهای است. امنیت در دسته های امنیت فردی امنیت خانوادگی امنیت ملی و ... جای میگیرد. در سالهای اخیر استفاده از سیستمها و دوربینهای نظارتی پیشرفت زیادی داشته است. و بعد از آن نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی و خصوصی جهت محافظت بیشتر از امنیت این مکانها گسترش زیادی داشته است.
بهجرئت میتوان گفت یکی از بهصرفهترین و کاربردیترین روشهای گسترش امنیت و کاهش جرائم در اماکن مسکونی، اداری و یا عمومی نصب دوربین مداربسته است. با توجه به موارد ذکرشده و این موضوع که دوربین مداربسته نقش انکار نشدنی در امنیت اماکن و یا اشخاص دارد این اقدام نظارت کاملی بر رفتار و اعمال انسان دارد؛ بنابراین سؤالی که مطرح میشود این است که آیا هر شخص قادر هست در محل کار یا منزل خود دوربین مداربسته نصب نماید؟ سؤال دیگر این است که آیا محدودیتی برای استفاده نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی و یا مسکونی وجود دارد؟
با رایابان همراه شوید تا به سؤالات شما در حوزه قوانین نصب دوربینهای مداربسته در مکانهای عمومی، آپارتمانها و… پاسخ مناسبی ارائه دهیم.
آیا نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی منع قانونی دارد؟
با توجه به نقش انکار نشدنی و بسیار مفیدی که دوربینهای مداربسته در افزایش ضریب امنیت مکانهای مختلف و کم کردن جرائم دارد ، میتوان گفت نصب این دوربینها نهتنها ازلحاظ قانونی منع ندارد بلکه هر فردی قادر خواهد بود با رعایت چند نکته کوچک این دوربینها را در محل موردنظر خود نصب نماید.
نصب دوربین مداربسته در املاک شخصی
اگر تمایل به نصب دوربین مداربسته خود در ملک خود دارید وظیفه شما این است که همه همسایهها و یا افرادی که بهصورت مرتب در اطراف ساختمان رفتوآمد میکنند را از وجود دوربین مطلع سازید که این اقدام بهسادگی و با نصب یک یا چند تابلو کوچک بهراحتی قابلاجراست.
نکته قابلتوجه این است که نصب دوربین در مشاعات منازل مسکونی مانند حیاط یا پارکینگ، راهپله باید به تائید کتبی اعضای ساختمان انجام شود؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت تمامی مراحل تهیه و نصب دوربین مداربسته الزاماً باید زیر نظر مدیر ساختمان انجام شود و مدیر ساختمان با توجه به نیاز آپارتمان، تعداد و محل قرارگیری دوربینها را تعیین میکند. نصب دوربین در محلهایی مثل اتاقخواب یا نواحی داخلی منزل که بهعنوان محیطهای شخصی اطلاق میشوند از حساسیت بالایی برخوردار می باشد. و بر اساس یک سری از قوانین اشخاص یا افرادی که در این محلها زندگی میکنند یا تردد دارند انجام خواهد شد. بنابراین باید اعضای خانه از این امر مطلع شوند و سپس برای نصب دوربین مداربسته اقدام کنند.

نصب دوربین مداربسته مخفی
نصب دوربین مداربسته مخفی بهصورت که افراد حاضر در محل از وجود آن مطلع نشوند تنها با کسب مجوز از مراجع قانونی مربوطه و در مدتی محدود امکانپذیر است. اگر هر شخصی بدون مجوز این کار را انجام دهد تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
هشدار: برقراری امنیت به معنای کاهش جرائم و تخلفات است، استفاده بدون مجوز و غیرمجاز از امکانات امنیتی هم ازلحاظ قانونی و امنیتی جرم محسوب میشود.
چه زمانی میتوان مخفیانه از دوربین مداربسته استفاده کرد؟
طبق اصل 25 قانون اساسی استراق سمع و نظارت بر زندگی دیگران خلاف قوانین و جرم محسوب میشود. نکته قابلتوجه این است که، تصاویری که بهوسیله یک دوربین مخفی ضبط میشوند در مراجع قانونی و قضایی قابل استناد نیستند و حتی صاحب این دوربینها ممکن است بهعنوان مجرم شناخته شوند.

موارد قانونی و غیرقانونی نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی
میتوان گفت اگر صاحب یک ملک شخصی یا اداری (کارفرما) قصد داشته باشد از وقوع یک جرم بزرگ پیشگیری نماید، میتواند با تهیه مجوز از مراجع قانونی، در یک بازه زمانی کوتاه، اقدام به نصب دوربین نظارتی در محل موردنظر کند.
در کل میتوان گفت دوربین مداربسته تنها باید بهمنظور موارد امنیتی و نظارتی استفاده قرار گیرد و اعمالی که باعث شود استفاده از دوربین مداربسته جهتهای دیگری پیدا کند، ازلحاظ اخلاقی و قانونی مجاز نیست و خلاف محسوب میشود.
یک نکته مهم و قابلتوجه در این زمینه این است که تمامی فیلمهای تهیهشده و ضبط شده بهوسیله دوربینهای نظارتی و مداربسته نباید در اختیار شخص ثالث قرار گیرند و این عمل نیز نقض قانون محسوب میشود.
از واضحترین مثالها در این زمینه میتوان به کلیپهای تهیهشده توسط دوربین مداربسته که با موضوعات مختلف و بهراحتی در فضای مجازی اشتراکگذاری میشوند و در دسترس همگان قرار میگیرد اشاره نمود.
یکی از مکانهای پررفتوآمد در اماکن عمومی یا حتی ساختمانها آسانسور است. ازاینرو بسیاری از ساکنان و مدیران ساختمان ترجیح میدهند جهت افزایش امنیت ساکنان در آسانسور دوربین نصب کنند.

تجهیزات نصب دوربین مداربسته در آسانسور
با توجه به لزوم تحرک در آسانسورها و ساختار متفاوت آنها، نصب دوربین مداربسته در این محلها کمی دشوارتر است.
لذا نصب دوربین و گیرندههای آسانسور به روشهای متفاوتی صورت میگیرد که میتوان به استفاده از تراول کابلها (تخت و گرد)، استفاده از فرستنده و گیرنده بیسیم (ترانسمیتر و گیرنده)، استفاده از آنتن وایرلس P2P (Point To Point)، استفاده از دوربین بیسیم تحت شبکه (WIFI)، کابل انتقال تصویر در زیر آسانسور و کابل انتقال تصور در بالای آسانسور اشاره کرد.
قابل به ذکر است با توجه به ابعاد آسانسور، نوع کاربری و هزینههایی که برای این کار در نظر گرفتهاید میتوانید از انواع دوربینهای مداربسته استفاده نمایید. دوربینهای مداربسته دام (Dome Camera)برای آسانسور عملکرد بهتری دارد. دوربینهای سهگوش مخصوص آسانسور و دوربینهای مکعبی (Cube CCTV Camera) هم در درجه بعدی برای آسانسور مناسب میباشند.
نصب دوربین مداربسته مخفی در آسانسور
همانگونه که در بالا ذکر کردیم دوربین مداربسته دام و دوربین مداربسته سهگوش متداولترین روش نصب در آسانسورها هستند. اما ازآنجاییکه سقف آسانسور بسیار کم است این دوربینها ممکن است توسط افراد سودجو قطع دزدیده شوند. بنابراین جهت پیشگیری ازاینگونه اقدامات سوء در داخل آسانسور از دوربینهای توکار یا مخفی استفاده نمایید. البته نباید فراموش شود که نصب دوربین مداربسته بدون برچسب هشداردهنده جرم و تجاوز به حقوق شهروندی محسوب خواهد شد.
همچنین اگر شما قصد دارید دوربین نصبشده در آسانسور تمام فضای داخلی را نمایش دهد، جهت این اقدام از دوربینهایی با عدسی واید (2.8 میلیمتر) استفاده نمایید.
توجه:
جهت نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی مانند آسانسور الزاماً توصیه میشود این کار را به دست نصابهای باتجربه و دارای مجوز رایابان بسپارید تا از خطرهای احتمالی در امان باشید.
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است!