مجازی سازی چیست؟

برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری دغدغه ها و مشکلات زیادی برای ادارات و ارگان ها بود از جمله مشکلات در این زمینه هزینه های سنگین می باشد. برای کاهش این هزینه ها مجازی سازی روی کار آمد. با رایابان همراه باشید برای کسب توضیحاتی در این زمینه.

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۳/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
  • تعداد بازدید: ۱۵۱۴
  • گروه: شبکه و سرور

افرادی که با شبکه سروکار دارند با واژه مجازی سازی آشنا هستند. مجازی سازی درزمینهٔ شبکه و کامپیوتر به معنی استفاده بهینه از سخت‌افزار است. جملات قبل بسیار ساده و کلی می‌باشند و تعریف ساده‌تری از این مبحث به ذهنم خطور نمی‌کند. حتماً می‌دانید هزینه‌های تجهیزات شبکه بسیار سرسام آور است و بیشتر شرکت‌ها و ادارات در فکر کاهش هزینه‌های IT خود هستند.مجازی سازی راه‌حلی برای کاهش هزینه راه‌اندازی و پشتیبانی شبکه در اصفهان است. این کارها موجب استفاده بهینه از سخت‌افزار می‌شود و این تنها کاری نیست که این تکنولوژی در اختیار ما قرار خواهد داد.

جمله قبل خیلی ساده و کلی می باشد ولی تعریف ساده‌تری برای این مبحث گسترده به ذهنم نرسید، شاید مطلع باشید که هزینه تجهیزات شبکه بسیار زیاد است و بیشتر شرکت‌ها و ادارات در فکر کاهش هزینه‌های IT خود هستند. مجازی سازی راه‌حلی برای کاهش هزینه اضافی می باشد.

مزیت مجازی سازی و استفاده بهینه از سخت‌افزار شبکه تنها کاری نیست که این فناوری در اختیار ما قرار می‌دهد. در ادامه سعی داریم توضیحات بیشتری ارائه دهیم.

مزایای مجازی سازی چیست؟

مجازی سازی (Virtualization) به یک فناوری گفته می شود که به منظور ایجاد یک لایه بین سخت افزار سیستم های کامپیوتری و نرم افزاری که روی آن اجرا می شود، استفاده می شود. البته این طراحی با در نظر گرفتن یک دید عمدتا منطقی نسبت به منابع مصرفی صورت پذیرفته است، راهکار مجازی سازی (Virtualization) دو دستاورد عمده داشته است: در وهله اول، هنگامی‌که هزینه برآورد می‌شود، ظاهراً در مجازی سازی بیشتر از یک شبکه معمولی هزینه دربر دارد. نیاز به سرورهای قوی و نیاز به یک متخصص و یکسان‌سازی شبکه و... اما پس از بررسی عمقی به این ماجراها خواهید فهمید امکاناتی که این تکنیک در اختیار ما قرار خواهد داد بسیار باارزش‌تر می باشند.  حال اگر ما همان امکانات را در یک شبکه معمولی پیاده‌سازی کنیم تفاوت هزینه به‌صورت کامل مشخص خواهد شد.

دوم اینکه این راهکار به شما اجازه ی راه اندازی چند سیستم عامل بر روی یک سرور بطور همزمان را خواهد داد.

پارتیشن بندی در مجازی سازی روش خود را دارد، به گونه ای که یک سرور فیزیکی را به چندین سرور منطقی تقسیم می نماید. به محض تقسیم سرور فیزیکی، هر سرور منطقی می تواند به طور مستقل سیستم عامل و برنامه هایش را اجرا نماید.

مجازی سازی سرور Server Virtualization

اولین تکنیک مورداستفاده در راه‌اندازی شبکه بر پایه مجازی سازی Server Virtualization بود. در این روش سرور و سرویس‌ها به‌صورت مستقیم بر روی یک سرور فیزیکی قرار نمی‌گیرند.(بلکه از طریق host یا نرم‌افزار سیستم‌عامل که سخت‌افزار سیستم را تقسیم و بین چندین سیستم‌عامل و سرویس‌هایی که امکان دارد با هم تداخل داشته باشند اشتراک‌گذاری می‌کند.

مجازی سازی منابع Resource Virtualization

اگر بخواهیم تکنیک مجازی سازی منابع را از طریق تقسیم و اشتراک‌سازی سخت‌افزار و منابع مانند RAM و CPU و کارت شبکه و... انجام دهیم این امر منابع را برای virtual machines  سیستم‌عامل و سرویس‌ها امکان‌پذیر می‌کند. شاید بدانید کلیه سرویس‌ها از تمامی این منابع استفاده نمی‌کند و اکثر مواقع این منابع بدون استفاده باقی می‌مانند که این امر به کمک مجازی سازی منابع قابل‌اجراست.

این توضیحات مختصر و مفید و کاملاً سطحی در مورد مبحث مجازی سازی بود که برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات رایابان را دنبال کنید.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است!
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما