یکی از الزامات هر سایتی این است که در تمامی ساعات روز فعالیت داشته و برای کاربران در دسترس باشد. این موضوع برای سایتهای فروشگاهی یا سایتهایی که به صورت بین المللی بازدیدکننده دارند بیشتر اهمیت پیدا میکند.
این مسئله تا آنجا حیاتی و مهم است که با خارج شدن سایت از دسترس کاربران حتی اگر برای چند دقیقه باشد، ممکن است سایت دچار خسارات زیادی شود.
هرچند که این اتفاق ممکن است برای هر سایتی رخ دهد. به همین منظور نیز لازم است تا شما دلایل down شدن سایت را بشناسید و برای رفع آنها اقدام نمایید. همچنین باید از بروز این اختلال نیز پیشگیری نمایید. ما در ادامه دلایل اصلی down شدن سایت را بیان خواهیم کرد.

مفهوم down شدن سایت
شاید هنوز نمیدانید down شدن سایت دقیقا به چه معنی است. باید به شما بگوییم که در صورت از دسترس خارج شدن سایت برای کاربران یا عدم عملکرد مناسب آن، سایت شما down شده است. این اتفاق معمولا به دو صورت رخ میدهد.
در حالت اول ممکن است خرابی کامل باشد که به آن Full downtime گفته میشود. در این حالت کاربران به طور کلی به سایت دسترسی نخواهند داشت. حالت دومی که امکان رخ دادن دارد، Partial downtime است و خرابی جزئی شناخته میشود و تنها بارگذاری برخی صفحات دچار مشکل خواهد شد.
Down شدن سایت به دلیل ایرادات سخت افزاری
اولین و اصلیترین دلیل down شدن سایت، مشکلات سخت افزاری است. به همین منظور اولین مسئلهای که باید بررسی کنید سلامت بخش سخت افزاری میباشد. طبق تحقیقات، 50 درصد خرابیهای سایت به همین دلیل اتفاق میافتد.
برای پیشگیری از down شدن سایت بهتر است در همان ابتدا راه اندازی سایت از سرور و هاست مناسب استفاده نمایید. استفاده از هاست و سرور مطمئن و تیم فنی و پشتیبانی مناسب میتواند احتمال down شدن سایت شما را کاهش دهد.
بهتر است در صورتی که از شرکتهای طراحی سایت در مشهد برای راه اندازی سایتتان کمک میگیرید، در خصوص بهترین و مناسبترین هاست و سرور مشاوره دریافت کرده و بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید.
یکی از راهکارهایی که برای پیشگیری از خرابی سرور به شما پیشنهاد میکنیم این است که از سرور پشتیبان استفاده کنید. به این صورت حتی در صورتی که سرور اصلی خراب شده و دچار مشکل شود، باز هم سایت شما فعال و در دسترس باقی خواهد ماند.

ایرادات DNS از جمله دلایل down شدن سایت
یکی دیگر از دلایل down شدن سایت که احتمال رخ دادن آن زیاد میباشد، ایراداتی است که در DNS اتفاق میافتد. خوب است تا هاست DNS خود را تقویت کرده تا از بروز خطا در این بخش دور بمانید. با انجام این کار میتوانید از ویژگیهای امنیتی پیشرفته، سرورهای سریعتر و... بهره ببرید.
Down شدن سایت به دلیل مشکلات CMS
برخی اوقات down شدن سایت شما میتواند به دلیل وجود مشکل در CMS یا همان سیستم مدیریت محتوای سایت شما رخ بدهد. با قدیمی شدن نسخه CMS یا درست عمل نکردن افزونههای موجود و یا حتی عدم سازگاری قالب سایت با نسخه CMS ممکن است سایت شما دچار خرابی شده و از دسترس خارج شود.
برای پیشگیری از بروز این مشکل، پیشنهاد ما به شما این است که سیستم مدیریت محتوای سایت خود را همیشه بروز نگه دارید، پلاگینها و قالب سایتتان را هم دائما بروزرسانی کنید تا از down شدن سایت جلوگیری شود. همچنین توجه داشته باشید که تهیه نسخه پشتیبان در این بخش بسیار کمک کننده است.
ترافیک زیاد دلیل down شدن سایت
یکی دیگر از اصلی ترین دلایل down شدن سایت را میتوان ترافیک بیش از اندازه دانست. این مسئله اصولا در سایتهایی که از هاست اشتراکی استفاده میکنند اتفاق میافتد. به عنوان مثال در صورتی که ترافیک زیادی وارد سایتهای موجود در یک هاست اشتراکی شود، ممکن است برخی از سایتها یا تمامی آنها را از دسترس خارج نماید.
این اتفاق بیش از همه در زمان مناسبتهای خاص یا تخفیفات سایتهای موجود در هاست اشتراکی رخ میدهد. در صورتی که بخواهید اقدام به فروش محصول کنید، عموما متخصصین طراحی سایت فروشگاهی در مشهد به شما توصیه میکنند که برای پیشگیری از بروز این مشکل و down شدن سایت، از هاست اختصاصی استفاده کنید.
down شدن سایت به علت بروز حملات DDoS
یکی از رایجترین اتفاقاتی که در سطح وب رخ میدهد، حملات DDoS است. در زمانی که رقیبان سایت شما را تهدید ببینند، ممکن است ترافیک زیادی را به سمت سایت شما فرستاده و موجب خارج شدن سایت شما از دسترس کاربران شوند. برای پیشگیری از بروز این حملات بهتر است امنیت سایت خود را تقویت نمایید.
سخن پایانی
مواردی که در این مقاله ذکر کردیم از اصلی ترین دلایل down شدن سایت میباشد. سعی کردیم برای هر بخش روشها و راهکارهایی جهت پیشگیری نیز به شما بیاموزیم تا با در نظر داشتن این موارد و رعایت آنها بتوانید سایت موفقی داشته باشید.