منظور از پارتیشن ‌بندی هارد چیست؟

پارتیشن‌ بندی هارد یکی از مهمترین موضوعاتی است که به کارایی فضای هارد شما بهتر کمک می‌کند. آیا شما می‌دانید منظور از تقسیم ‌بندی فضای هارد یا پارتیشن ‌بندی هارد چیست و به چه دلیل این کار باید انجام گیرد؟

منظور از پارتیشن ‌بندی هارد چیست؟

هارد هر سیستم رایانه‌ای بخش مهمی از آن را تشکیل می‌دهد چون قرار است تمامی اطلاعات و برنامه‌ها و حتی سیستم عامل ویندوز بر روی آن ذخیره شود. بنابراین ما زمانی که می‌خواهیم یک لپ تاپ یا کامپیوتر بخریم حتماً باید به سراغ انواعی برویم که فضای حافظه آن‌ها براساس شرایط کاری ما، مناسب باشد. بحث پارتیشن‌ بندی هارد یکی از مهمترین موضوعاتی است که به کارایی فضای هارد شما بهتر کمک می‌کند.

آیا شما می‌دانید منظور از تقسیم ‌بندی فضای هارد یا پارتیشن ‌بندی هارد چیست و به چه دلیل این کار باید انجام گیرد؟

حتماً ادامه مطلب را مطالعه کنید.

پارتیشن بندی هارد

پارتیشن‌ بندی هارد چیست؟

واژه پارتیشن به معنای تقسیم است. وقتی ما می‌خواهیم از یک فضا به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم، باید آن را تقسیم‌بندی یا پارتیشن‌بندی کنیم تا هر کدام از قسمت‌ها، کارایی مخصوص به خود را داشته و در واقع آن فضا برای ما کارآمدتر شود. چنین اتفاقی در فضای هارد نیز رخ می‌دهد. در واقع پارتیشن‌ بندی هارد از چند منظر اهمیت دارد:

 

  •  قطعاً اولین و مهم‌ترین مزیت پارتیشن ‌بندی هارد این است که فضای کافی برای نصب یک سیستم عامل مهیا شود. در واقع ما می‌توانیم یک فضای استاندارد با حجم کافی را برای نصب سیستم عامل ویندوز در اختیار داشته باشید.

 

  •  از سوی دیگر پارتیشن ‌بندی هارد باعث می‌شود ما بتوانیم برای اسناد و مدارک، داده‌های شخصی، فیلم‌ها و حتی آهنگ‌ها، دسته‌بندی فضا را به درستی انجام دهیم و در واقع بدانیم که هر کدام از این اطلاعات بر روی کدام یک از قسمت‌های هارد ذخیره می‌شوند.

 

انواع پارتیشن‌ های هارد

وقتی پارتیشن ‌بندی هارد انجام می‌گیرد، فضا‌های ایجاد شده به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • پارتیشن اصلی

سیستم عامل ویندوز بر روی این قسمت نصب شده و همچنین می‌توانید اطلاعات شخصی و خصوصی خود را بر روی این قسمت از پارتیشن قرار دهید. لازم است بدانید در بین تمامی پارتیشن‌هایی که در داخل هارد وجود دارد، تنها پارتیشن اصلی به عنوان قسمت فعال انتخاب شده و علت آن این است که فایل‌های بوت سیستم عامل بر روی همین پارتیشن ذخیره می‌شوند و اگر ما این قسمت را به عنوان پارتیشن فعال انتخاب نکنیم، امکان بوت شدن سیستم عامل نیز فراهم نخواهد شد.

  • پارتیشین توسعه یافته

تمامی سیستم‌های رایانه‌ای باید دارای هاردی باشند که مجهز به پارتیشن توسعه یافته است چون این پارتیشن می‌تواند جایگزین یکی از پارتیشن های اصلی شده و ‏به درایوهای مختلف تقسیم‌بندی شود.

  • پارتیشن لوجیکال یا منطقی

و اما آخرین پارتیشن هارد که تحت عنوان پارتیشن منطقی شناخته می‌شود، در واقع همان قسمت‌های زیر مجموعه پارتیشن‌ های توسعه یافته هستند.


بیشتر بدانید : مجموعه رایابان مرکز تخصصی تعمیر لپ تاپ در اصفهان ، تمامی خدمات خود را با گارانتی یک ساله ارائه میدهد.


معرفی روش ‌های پارتیشن ‌بندی هارد

به طور کلی دو روش اساسی برای پارتیشن‌بندی هارد وجود دارد:

  • پارتیشن ‌بندی هارد روش  mbr 

از نظر قدمت زمانی، این روش قدیمی‌تر بوده و هنوز هم اغلب مهندسین و کارشناسان از همین روش برای پارتیشن‌ بندی هارد استفاده می‌کنند. mbr  باید در ابتدای کار قرار گیرد و تمامی اطلاعات شامل پارتیشن‌های منطقی، کد اجرایی و جدول پارتیشن‌ها نیز در داخل آن لحاظ شود.

 

شما به کمک روش mbr تنها می‌توانید چهار پارتیشن داشته باشید و تنها از طریق تنظیم کردن یکی از پارتیشن‌ها به عنوان پارتیشن توسعه یافته می‌توانید تعداد قسمت‌های فضای هارد را افزایش دهید چون پارتیشن توسعه یافته این امکان را فراهم می‌کند که پارتیشن‌های منطقی بیشتری در داخل آن قرار گیرد. بنابراین مهمترین عیب و محدودیت روش mbr برای پارتیشن ‌بندی هارد این است که شما تنها می‌توانید چهار پارتیشن داشته باشید.

 

البته یک عیب دیگری که نیز برای این روش وجود دارد این است که اگر حجم فضای هارد شما از ۲ ترابایت بیشتر باشد، امکان استفاده از روش mbr برای شما وجود ندارد. همچنین لازم است بیان کنیم که اگر mbr دچار مشکل شود تمامی اطلاعات هارد شما از بین خواهد رفت.

 

  • پارتیشن ‌بندی هارد با روش gpt

این روش بسیار جدید بوده و براساس استاندارد‌های جهانی کار می‌کند. شما می‌توانید حتی ۱۲۸ پارتیشن بر روی هارد خود داشته باشید.

در این روش نیز همانند روش قبلی شما تنها یک پارتیشن فعال دارید که سیستم عامل بر روی آن قرار می‌گیرد. مهمترین برتری روش gpt نسبت به روش mbr علاوه بر افزایش تعداد پارتیشن‌ها، در حفظ اطلاعات هارد است. در روش gpt چون یک بک آپ از اطلاعات هارد گرفته شده و در آخرین خانه هارد ذخیره می‌شود بنابراین اگر هارد شما دچار مشکل گردد، کل قسمت‌های آن آسیبی ندیده و خراب نخواهد شد. بنابراین شما می‌توانید از این قسمت استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است!
  • نام و نام خانوادگی
  • آدرس ایمیل
  • نظر شما